A dán fővárosban, Koppenhágában egyre több top séf fordul a street food felé. Thomas Rode Andersen, az egyik legismertebb séfj is köztük van. Az egykori Michelin-csillagos szakács most egy dán klasszikus hot dogot szolgál fel _ de ínyenc módra. A "Saure Rädle" egy régi sváb burgonyaétel. Benjamin Maerz az eredetit újragondolva, édesburgonyát, és egy saját készítésű ázsiai ponzu-miszo szószt, egyfajta gyümölcsös szójaszószt használ hozzá. A Feröer-szigetek egy szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, Dánia autonóm területe. A világ talán legtávolabbi két Michelin-csillagos éttermének, a "Koks"-nak ad otthont. Az étterem kizárólag helyi termékekből főz _ és ezt nagyon kreatívan teszi. A tányérra ilyesmik kerülnek: kagylósaláta lestyánnal és hínárral, vörös tengeri sün marinált tojássárgájával, vagy hínárpuding áfonyával. A pipachá boroshordóban készült tea _ egy új portugál különlegesség a tea és a bor kedvelői számára. A teát olyan hordókban tárolják, amelyekben évtizedekig portói bor érlelődött.