A Kanári-szigeteken fontos az étel. A szigetcsoport távol fekszik az afrikai partoktól és enyhe az éghajlat. Itt olyan egyedi ételeket találunk, mint például a Papas arrugadas con Mojo, ami nem más, mint burgonya fűszeres mártással. Tuba Geçkil 12 éve dolgozik művészi tortákon. Dekoratív finomságait az isztambuli Red Rose Cake stúdiójában készíti. Számos díjat nyert már kreációival, többek között arany- és ezüstérmet a 2016-os németországi gasztronómiai olimpián. A sajt nem "csak úgy" sajt. A megfelelő érlelés egy olyan művészet, amelyet Bernard Antony tökéletesen elsajátított. A mester egy elzászi kisvárosban található sajtboltjából szállítja a késztermékeket Michelin-csillagos éttermeknek, világszerte. Hat sajtraktárában mintegy százféle nyers tejből készült sajtot tárol _ némelyiknek évekig tart az érlelése. Alto Douro Európa legrégebbi bortermelő vidéke, és a portói bor hazája. Itt nagyon különleges szőlő terem, a kézművesség még mindig számít és a bor lélegzetelállító tájakon keresztül jut el egészen Portóig, ahol évekig érlelődhet.