Heiko Antoniewicz olyan recepteket alkot, mint a karfiol csokoládémártással, vagy a zöldborsóragu bodzavirághabbal és szalonnával. Pedig klasszikusan képzett séfként kezdte pályafutását, első étterme 2001-ben Michelin-csillagot is kapott. De ma már az ételkészítés jövőjére koncentrál. A főzést tudományként közelíti meg, és trendeket határoz meg a gasztronómia világában. Az Azori-szigeteken a talaj nagyon savas, a gyökerek nagyon nagyok, így a tea nagyon friss. A teát április és október között szüretelik. Évente körülbelül 40 tonna teát termelnek. Az Azori-szigeteken régebben több teagyár is működött. Mára már csak a Chá Gorreana maradt meg. Málta már régóta ismert a kulináris élvezetekről, de 2020-ban három étterem is kapott Michelin-csillagot. A A kultúrájukat sok arab, olasz, angol és francia befolyás érte. Innen inspirálódnak az ételek terén is.